Vilken Färg

Vilken Färg

En färgindikator...

AppStore Download

Vilken Färg är en enkel färgindikator. Tag ett kort med iPhone kameran, välj sedan själv ett objekt i bilden med den inbyggda markören, du får ett direktsvar i klartext om objektets färg, det billigaste alternativet till en färgindikator.

Vilken Färg exemple-1

Använd din mobilkamera

Tag ett kort med kameran, flytta markören till objektet du vill veta färgen på och färgens namn skrivs ut i klartext på svenska högst upp på skärmen. Man kan även använda befintliga bilder som man har i telefonen.

Appen har ett eget arkiv med över 200 nyanser, när man flyttar markören görs en sökning och den färg som ligger närmast markerat område skrivs ut. Medelvärdet av markerat område används.

Vilken Färg exemple-2

Justera vitbalansen

Bäst resultat får man om man tar med något som är vit i samma bild. Som t.ex. kopieringspapper, en bänkskiva etc. Då har man möjlighet att ange det som en vitreferens för bilden. Då kompenseras alla färger lika mycket som det vita skiljde sig från rent vitt.

Dvs har man en rödton i bilden pga felaktig vitbalans i kameran kompenseras detta bort. Även mörka bilder blir bättre analyserade om man kan ange en vit referens. Resultatet blir aldrig bättre än kamerans kvalitet och/eller fotografens noggranhet. En suddig bild kan ge ett felaktigt resultat. En mörk bild utan vitreferens ger mörka färger även om färgerna är ljusa.